Zomerstage VOKA: Rode Kruis Vlaanderen

Door Freya Perdaens op 26 augustus 2022, over deze onderwerpen: Mechelen, Welzijn

Goede tradities zijn er om in ere te houden. Dus ook dit jaar tekende ik in op het aanbod van VOKA om voor politici een zomerstage te organiseren. Een Mechelse thuismatch dit jaar, want de zomerstage bracht me naar de gebouwen van het Rode Kruis Vlaanderen.

Dat de organisatie actief is op vele domeinen hoeft uiteraard geen betoog: bloedinzamelingen, hulp in oorlogsgebieden, nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen, maar zeker ook opleidingen en sensibilisering.

Interessante bezoeken aan het labo bloedinzameling en het donorcentrum wisselden in de voormiddag af met een stevig werkoverleg. In de namiddag bezochten we de Zorgbib in De Veldekens te Berchem. De Zorgbib zorgt voor een ruim en afwisselend aanbod aan boeken, gespreksstarters en andere spullen voor zorginstellingen in heel Vlaanderen. We trokken mee op route met een van de vele vrijwilligers om zo de bewoners van de Veldekens te voorzien van nieuw literair genot en natuurlijk een babbeltje te slaan tussendoor

Alweer een zeer boeiende dag en genoeg incentives om mee aan de slag te gaan, dat is voldoende om de traditie ook in 2023 in stand te houden. Ik kijk er nu al naar uit!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is