Doel verdubbeling gemeenten met kindvriendelijk label achter op schema

Door Freya Perdaens op 25 februari 2021, over deze onderwerpen: Jeugd
Freya Perdaens kindvriendelijke steden

De ambitie om het aantal steden en gemeenten met een kindvriendelijk label te verdubbelen ligt achter op schema. Freya Perdaens, die de achterstand opmerkte, vroeg minister Dalle om actie. “Naast het label is het vooral belangrijk dat gemeenten denken vanuit kindperspectief, dat werd tijdens de coronacrisis nog extra duidelijk.” geeft Perdaens aan, ze is blij dat de minister extra acties toezegde en belooft dit blijvend op te volgen en roept gemeenten ook op om zich kandidaat te stellen.

De ambitie was om tegen 2022 te komen tot een verdubbeling van het aantal steden en gemeenten met het label. Uit een schriftelijke vraag van Freya Perdaens bleek dat, met een voorlopig aantal van 26 gemeenten, minister Dalle voorlopig achter staat op schema om het doel te halen. Daarom vroeg Perdaens tijdens de commissie van 25 februari wat zou worden gedaan om bij te benen.

De minister beloofde tegemoet te komen aan de oproep van Perdaens voor extra inspanningen. Hij gaf onder meer aan de schepenen van jeugd aan te spreken en te kijken hoe stimulansen kunnen worden geven vanuit de relancemiddelen. Freya Perdaens reageert tevreden en doet zelf een oproep om het label aan te vragen. Hoe je dit doet, kan je terugvinden via deze link. Ook als je het label niet aanvraagt is het inspiratiekader via deze link zeker nuttig om een meer kindvriendelijke stad of gemeente te worden.

Bekijk de hele tussenkomst hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is