Freya Perdaens

Op 26 mei 2019 werd ik verkozen als Vlaams Parlementslid. Daar wil ik, naast het bewaken van de Mechelse thema's, mij specifiek inzetten voor Leefmilieu, Jeugd en gelijke rechten (LGBTQI+). Het is voor mij een eer om jouw stem te mogen zijn in Brussel. Om daar te mogen werken aan een veilig, verantwoord en Vlaams beleid.

Achtergrond

Via politiek uit ik een engagement dat al borrelde toen ik erg jong was. Als negenjarige ijverde ik al voor het behoud van het Stuivenbergbos in Mechelen. Ik schreef er zelfs een brief voor aan de koning, toen nog overtuigd dat hij de kap zou kunnen tegenhouden. Toen vorig jaar de Vlaamse regering besloot finaal het woonuitbreidingsgebied aan Stuivenberg tegen te houden, wist ik uiteraard dat het door die brief kwam.

In 2013 organiseerde ik de Gaymes, een protestactie tegen homo- en transfobie naar aanleiding van de Winterspelen in Rusland.
Vanuit mijn functie als gemeenteraadslid ijverde ik verder voor de zaken die ik een warm hart toedraag. En ook mijn niet-aflatende vraag naar geluidsarm en gecentraliseerd vuurwerk in Mechelen herhaal ik tot we eindelijk rekening houden met onze dieren.

Professioneel

In 2013 startte mijn politieke loopbaan als kabinetsadviseur voor de Mechelse N-VA schepenen. Toen de kans zich aanbood om in 2016 de eed af te leggen als gemeenteraadslid, stapte ik op professioneel vlak over naar het Vlaams Parlement. Daar ben ik actief geweest als parlementair medewerker tot ik op 26 mei 2019 zelf verkozen werd als Vlaams Parlementslid.

Persoonlijk

Ik ben een jonge, gedreven Maneblusser, geboren en getogen in de wijk Nekkerspoel, als dochter van 2 leerkrachten in een gezin met vier kinderen. Enkele jaren geleden verhuisde ik met mijn man Frederik en adoptiehond Chi naar Hombeek. Al van jongs af aan ben ik gebeten door de politieke microbe, hoewel mijn ouders niet politiek actief zijn. Mijn Vlaams-nationalistische overtuiging kreeg ik dan weer wel mee met de paplepel. Voor iemand die uit zo’n warm nest komt als het mijne, was het een fijn thuiskomen in de familie die N-VA is.

Medewerkers

Kristof Cooreman

Parlementair Medewerker Freya Perdaens