Verenigingen kunnen gratis Mechelse zalen annuleren

Door Freya Perdaens op 29 april 2020, over deze onderwerpen: Mechelen
Freya Perdaens Mechelen

Op vraag van gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA) zal de stad alle reservaties van stedelijke infrastructuur kosteloos laten annuleren gedurende de coronacrisis en de daaropvolgende maatregelen, zo reageerde het stadsbestuur gisteren.

Perdaens stelde dat lokale organisaties die een zaal van de stad reserveerden in een lastig parket zitten. “Heel wat van onze lokale werkingen zien hun inkomsten opgedroogd. Dit voorjaar geen eetfestijnen of andere activiteiten die geld in het laatje kunnen brengen. In het groter pakket van maatregelen om de stad te ondersteunen na de crisis, mogen deze organisaties zeker niet vergeten worden,” aldus Perdaens.

Om ervoor te zorgen dat de financiële domper voor de lokale organisaties beperkt blijft, verzocht Perdaens om de zalen gratis te laten annuleren. Volgens het huishoudelijk reglement zou elke organisatie bij het annuleren binnen de maand van de activiteit normaal 50% van de kosten moeten betalen.

“Ik ben blij dat mijn suggestie meegenomen wordt en hoop dat het een duwtje in de rug kan zijn voor onze lokale werkingen”, besluit Perdaens

Bron: Radio Reflex

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is