In de zomer van 2021 kregen veel jeugdverenigingen die op kamp waren in Wallonië te maken met de verwoestende kracht van de overstromingen. Veel van die verenigingen maken gebruik van de tenten van de Uitleendienst voor Kampeermateriaal van de Vlaamse overheid (ULDK). Uit de cijfers blijkt nu dat de schade veel erger had kunnen zijn.

“De antwoorden van de minister brachten inderdaad goed nieuws. Amper 7 tenten gingen helemaal verloren, er werden nog 90 buiten gebruik gesteld.”, aldus Perdaens.

“Jeugdverenigingen verdienen het om zonder zorgen op kamp te gaan. In die zin vond ik het jammer dat de burgemeester van Chiny het nodig vond om jeugdkampen op zijn grondgebied te verbieden. Jeugdverenigingen hebben niet de makkelijkste jaren achter de rug. Als ze dan nog eens tegengewerkt worden door lokale besturen wordt het helemaal moeilijk.”, aldus Perdaens.

Uit het antwoord van de minister bleek ook dat de Vlaamse regering bijna 1,4 miljoen euro uittrekt voor nieuw materiaal. Voor de zomer van 2022 zullen dus liefst 5.574 tenten beschikbaar zijn voor de verenigingen. “Ik wens hen een zeer fijne en mooie zomer toe”, concludeert Perdaens.

Onderwerpen