Dat vernamen fractieleider Marc Hendrickx en Vlaams parlementslid Freya Perdaens van de N-VA-ministers uit de regering van Minister-President Jan Jambon.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse regering komt hen nu te hulp met 1,33 miljard aan extra middelen.

“Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien” vertelt Hendrickx. “Jammer dat het stadsbestuur hier niet op heeft gewacht en al een aantal belastingverhogingen doorvoerde zoals de verhoging van de opcentiemen en het bibliotheekgeld”, verduidelijkt hij.

“Met dit geld kunnen we onze stad écht beter maken. N-VA Mechelen wil dat de stad met de bijkomende Vlaamse financiering bij voorkeur investeert in schuldafbouw en toegankelijke fiets- en voetpaden, vult Perdaens aan. “Dankzij Vlaanderen kan de stad extra investeren zonder dat onze belastingen en schulden nog meer stijgen.”

Bron: Radio Reflex, 3/10/2019 (https://www.radioreflex.be/2019/10/03/e-30-miljoen-extra-vlaams-budget-v... )