Axel Leclair werkt op het Vlaams Parlement ten voordele van Youca

Door Freya Perdaens op 18 oktober 2019, over deze onderwerpen: Jeugd
Axel Leclair Freya Perdaens Youca

Op donderdag 17 oktober liepen in het Vlaams Parlement enkele extra werkkrachten rond. Onder hen ook Axel Leclair, 19 jaar en student Business & Support, die voor Youca-dag (vroeger Zuiddag) een dag mocht werken voor Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA).

 

Youca-dag is een organisatie voor en door jongeren en is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’, waarbij meer dan 15.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag een heuse job uitoefenen. Hun loon - van 55 euro - wordt afgestaan aan een jongerenproject in het Zuiden.

 

“Ik mocht een dag meedraaien met Vlaamse parlementslid Freya Perdaens”, aldus Axel, “Na de ontvangst ging ik direct mee naar een commissie, waar je de minister mondeling kan bevragen. Daarna volgde een rondleiding en extra uitleg.” Ik heb in de namiddag ook een interview af mogen nemen en heb mee een debat voorbereid. Daarbij viel het mij vooral op hoe vermoeiend zo’n vergaderingen zijn. Deze Youca-dag heeft het voor mij mogelijk gemaakt om eens achter de schermen van de politiek te kunnen kijken. Het was een zeer leerrijke en leuke ervaring.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is