Dan toch nieuwe geluidsmetingen in Battel

Door Freya Perdaens op 23 september 2021, over deze onderwerpen: Mechelen

Er komen dan toch nieuwe geluidsmetingen voor Battel. Al jaren lijdt de wijk onder het geraas van de E19 en N16. En al jaren vraagt men om maatregelen. Op vragen die gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid Freya Perdaens stelde aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters kwam eerst een negatief antwoord. Er zou immers een akoestische studie uitgevoerd worden op basis van metingen uit 2006.

Recent bleek echter dat er dan toch nieuwe metingen komen. “De enige juiste keuze. De situatie in de omgeving van het knooppunt is in niets nog te vergelijken met 2006. Er werd bijgebouwd en er verdwenen groene buffers. Nog gezwegen van het extra verkeer dat Malinas zal trekken. Nieuwe metingen zijn essentieel om een zicht te krijgen op de huidige situatie,” aldus Freya Perdaens.

Wat de nieuwe metingen zullen brengen is nog de vraag. De minister gaf al aan dat ingrepen op de locatie niet vanzelfsprekend zijn. Het knooppunt zou zich niet lenen tot geluidsschermen en geluid dimmend asfalt werd al gebruikt. Maar de mogelijkheid om de snelheid te reduceren zoals men bijvoorbeeld aan andere grote steden al deed, dat ligt natuurlijk nog op tafel. Daarnaast moeten we over de grenzen heen durven kijken. Wanneer vastgesteld wordt dat er geluidsoverlast is, moet er wat aan gedaan worden. Het is onvoldoende om de situatie dan te laten zoals ze is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is