Veel jongeren vinden nu de weg naar de Talententickets. Maar zitten in deze grote groep ook die kinderen die dit het hardst nodig hebben?

Gazet Van Antwerpen schreef er op 29 november het volgende over:

Er komt een evaluatie van de talententickets die de stad Mechelen jaarlijks verdeelt onder de jeugd. Het vooropgestelde budget voor dit jaar bleek recent te klein.

De talententickets bestaan al vijf jaar. Mechelse kinderen van 5 tot 15 jaar krijgen elk jaar voor 50 euro van die cheques in de brievenbus. Ouders kunnen er bijvoorbeeld het lidmaatschap bij een jeugdbeweging, een sportclub of de Academie mee betalen. Maar dit jaar bleek het vooropgestelde budget van 250.000 euro te klein. Bijgevolgd besliste de gemeenteraad recent er nog eens 120.000 euro bij te doen. Dit jaar maakten er al zo'n 1.000 kinderen mee gebruik van, wat de totale uitgave op 318.370 euro brengt.

Bij de oppositie vroegen gemeenteraadsleden Freya Perdaens (N-VA) en Hamid Riffi (CD&V) zich af of het initiatief wel zijn doel bereikt: namelijk kinderen uit kansarme gezinnen. Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+) geeft aan dat er een evaluatie komt om na te gaan of dat het geval is. “Op basis daarvan bepalen we de toekomst”, stelt hij. (svh).