Maatregelen voor dreigend tekort aan speelpleinanimatoren

Door Freya Perdaens op 5 maart 2021, over deze onderwerpen: Jeugd
Freya Perdaens speelpleinwerking

Voor de volgende zomer werd een dreigend tekort aan speelpleinanimatoren voorspeld. De opleiding van monitoren blijkt daarin een kritische factor. “Uiteraard is het jammer dat fysieke opleidingen vanwege Corona niet kunnen, maar er zijn ook mogelijkheden om digitaal te werken. Alleen bleken de maatregelen die de opleiding mogelijk moesten maken sinds 15 november niet meer te zijn verlengd”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Freya Perdaens (N-VA). Perdaens kaartte het probleem op 4 maart aan bij de minister van Jeugd en geeft aan blij te zijn dat hij de verlenging van deze maatregelen op 5 maart al aan de Vlaamse Regering voorlegt.

Om monitoren op te leiden waren er twee tijdelijke maatregelen die tijdens de Coronapandemie online-opleiding mogelijk maakten ter vervanging van de gebruikelijke fysieke opleidingen, maar deze liepen af op 15 november 2020. “Doordat deze maatregelen nog niet verlengd werden, moeten organisaties momenteel in een juridisch vacuüm werken”, stelt Perdaens. “Concreet gaat het over een verlenging van de maatregel om de maximale trajectduur van 3 jaar tijdelijk te verlengen. Ten tweede was er de mogelijkheid om cursisten de optie te geven om eerst minimum 15 uur theorie te volgen en nadien al van start te gaan met de stage. De overige theorie kan dan na de stage worden afgewerkt.”

“Ik ben blij dat de minister op mijn vraag inging om deze maatregelen te verlengen zo de opleiding terug te vergemakkelijken. De maatregelen zullen bovendien verlengd worden met terugwerkende kracht tot het moment dat ze eerder afliepen. zo zullen ze gelden van 15 november 2020 tot 31 december 2021,” besluit Perdaens. Ook beloofde de minister nog andere bijkomende maatregelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is