Negen ophaalpunten in Mechelen voor actie voor geleidehonden.

Door Freya Perdaens op 29 april 2020, over deze onderwerpen: Mechelen, Welzijn
Dag van de geleidehond - Freya Perdaens

29 april is het Internationale Dag van de Geleidehond. Ook in Mechelen kan je helpen door dopjes in te zamelen ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Na een tussenkomst van gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA), staan er 9 verschillende plaatsen op de Mechelse kaart waar dopjes worden ingezameld. Vorig jaar waren dat er nog maar twee. “Ik hoop dat de Mechelaars deze informatie meekrijgen en wij samen kunnen bijdragen aan deze actie”, aldus Perdaens.

In februari keek gemeenteraadslid Freya Perdaens op de website van dopjesactie.be en stelde vast dat er voor Mechelen enkel in Novotel en op 1 particulier adres dopjes konden worden ingezameld. Op de gemeenteraad in februari gaf ze deze bezorgdheid mee. In een aantal Mechelse publieke gebouwen konden al dopjes verzameld worden, maar deze locaties waren niet geregistreerd. Ondertussen staan het sociaal Huis in Mechelen, het Huis van de Mechelaar, het Woonzorgcentrum en de 3 dienstencentra geregistreerd. Ook in Bed en Breakfast De Lisdodde kan je nu dopjes inzamelen. Perdaens hoopt nu vooral dat de Mechelaars deze informatie meekrijgen en actie ondernemen.

Deze actie laat als geen ander zien dat vele kleintjes 1 groot maken”, zegt Perdaens, “Dankzij de solidariteit van velen heeft de dopjesactie in 2019 zo'n 390.085 kg dopjes ingezameld. Daarmee kunnen ze bijna 6 honden trainen en opleiden.” De dopjes worden daarna naar de recyclagefirma gebracht om te recycleren. Perdaens zelf geeft alvast het goeie voorbeeld, en zamelt mee dopjes in.

Lees er ook over op de website van RTVGazet van Antwerpen, Het laatste nieuws en Radio Reflex.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is