“23 jaar geleden ben ik geboren in het Oekraïense Kiev. Toen ik 3 jaar oud was, kwamen we naar België omdat mijn vader hier werkte. Momenteel volg ik het 2e jaar communicatiemanagement. Als introverte persoon was het voor mij een grote stap om voor deze studierichting te kiezen. Maar ik heb nog altijd geen spijt dat ik uit mijn comfortzone gestapt ben.

Ik heb gekozen om mijn stage te doen bij het Vlaams Parlement, omdat ik een grote interesse heb in politiek. Dat werd me duidelijk toen we destijds van een enthousiaste leerkracht les kregen over de verschillende politieke partijen. Het was boeiend en spannend om op mijn 18e voor de eerste keer te gaan stemmen. Die interesse werd nog aangewakkerd door bezoeken aan het Vlaams Parlement en de Europadag van het Europees Parlement. Ik ben Freya dan ook dankbaar voor de geboden kans om bij haar stage te lopen en kijk ernaar uit om communicatief te werken rond thema’s als jeugd en gelijke kansen.

Ik ben gepassioneerd door talen en spreek er 4 (Russisch, Nederlands, Frans en Engels), en ben ook nog Duits en Spaans aan het leren op school. Russisch leerde ik als kind zelf lezen en schrijven, ik kreeg het niet aangeleerd omdat we al in België woonden, maar vond het toch belangrijk om het zelf te leren. Mijn droombaan is dan ook tolk bij het Europees Parlement. Ik ben alvast een grote fan van Ursula Von der Leyen.

Uiteraard is er ook nog een leven naast school en stage. Dat wordt ingevuld door koken en tekenen en af en toe eens aan fitness en yoga doen. Ook reizen vind ik fijn en het is dan ook leuk dat ik als studente nog deeltijds in de luchthaven van Zaventem voor Brussels Airlines kan werken als Passenger Service Agent.”

Dat Amna als jonge studente Communicatiemanagement geïnteresseerd was in politiek, was erg herkenbaar. Het is dan ook een enorme eer om haar een kijkje te mogen geven achter de schermen van politiek. Hoe druk, dankbaar en noodzakelijk dit werk is, zie je immers best van dichtbij. En iedere jongere die de politieke microbe te pakken krijgt, is een extra kans op een mooier morgen.