Warm gemeenteraadsinitiatief zorgt voor een geschenk voor elk Mechels kind

Door Freya Perdaens op 7 december 2020, over deze onderwerpen: Gelijke kansen, Mechelen
Freya Perdaens Mechelen

Tijdens de Kerstperiode verdient iedereen mooie herinneringen en een leuk geschenkje hier en daar. Maar voor heel wat Mechelse kinderen is dat niet het geval. Niet in elk gezin is er budget om voor de kinderen geschenken te kopen. En dat laat deze kinderen als buitenbeentjes achter op de speelplaats. Voor dat probleem bood Freya Perdaens (N-VA) vorig jaar op de gemeenteraad een oplossing.

Mechels gemeenteraadslid Freya Perdaens zocht een oplossing voor de gezinnen die het in de kerstperiode moeilijker hebben. “Het initiatief liep al in Dilsem-Stokkem en Bree om kinderen uit kwetsbare gezinnen een geschenk van hun wens te bezorgen, ere wie ere toekomt,” geeft Perdaens aan.

Vorig jaar stelde Freya voor de eerste keer voor op de gemeenteraad om een wensboom te voorzien. Toen gaf de meerderheid aan dat er geen tijd meer was om dit uit te voeren tegen Kerstmis.

Tijdens de gemeenteraad van oktober 2020 herinnerde Freya de schepen hieraan. De meerderheid was het idee uit het oog verloren, maar zou bekijken wat nog mogelijk was dit jaar.


En nu, in december, kwam er goed nieuws. Ook Mechelen zal ervoor zorgen dat kinderen uit kwetsbare gezinnen dit jaar een geschenkje krijgen om naar uit te kijken.

Perdaens vond het zonde dat de meerderheid vergat om haar op de hoogte te brengen over het lanceren van het initiatief. “Het belangrijkste is dat de geschenken er komen”, geeft ze aan. Meer lezen over dit mooie initiatief kan je in Gazet van Antwerpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is