Mechels gemeenteraadslid Freya Perdaens zocht een oplossing voor de gezinnen die het in de kerstperiode moeilijker hebben. “Het initiatief liep al in Dilsem-Stokkem en Bree om kinderen uit kwetsbare gezinnen een geschenk van hun wens te bezorgen, ere wie ere toekomt,” geeft Perdaens aan.

Vorig jaar stelde Freya voor de eerste keer voor op de gemeenteraad om een wensboom te voorzien. Toen gaf de meerderheid aan dat er geen tijd meer was om dit uit te voeren tegen Kerstmis.

Tijdens de gemeenteraad van oktober 2020 herinnerde Freya de schepen hieraan. De meerderheid was het idee uit het oog verloren, maar zou bekijken wat nog mogelijk was dit jaar.

En nu, in december, kwam er goed nieuws. Ook Mechelen zal ervoor zorgen dat kinderen uit kwetsbare gezinnen dit jaar een geschenkje krijgen om naar uit te kijken.

Perdaens vond het zonde dat de meerderheid vergat om haar op de hoogte te brengen over het lanceren van het initiatief. “Het belangrijkste is dat de geschenken er komen”, geeft ze aan. Meer lezen over dit mooie initiatief kan je in Gazet van Antwerpen.