“De meeste openbare toiletten bevinden zich immers in openbare gebouwen. En die sluiten de deuren buiten de kantooruren. Door op ramen van horeca, winkels en apothekers te markeren waar men gratis terecht kan, help je heel wat mensen in plasnood een eind op weg. In heel wat zaken vraagt men een kleine bijdrage, maar er zijn ook zaken waar je zonder terecht kan. Voor mensen bij wie de nood hoog is, zal een visuele markering een pak meer helpen dan een plan op de website van de stad zoals er nu een bestaat voor openbare toiletten”, aldus Perdaens.

Schepen Rabau Nkandu gaf aan dat ook de horeca vragende partij is voor het initiatief. Het is enkel wachten is op een nationale campagne van Inter en de Vlaamse Overheid om het Mechelse karretje aan vast te hangen.

“Na jaren “zeiken” over de Mechelse toiletproblematiek zijn we vandaag een stap verder in het toegankelijk maken van Mechelen. De onmogelijkheid immers om een toiletbezoek te kunnen doen wanneer het nodig is, hindert heel wat mensen. Al durft men hier vaak niet over spreken. Dat de stad in de stickercampagne ook een aparte markering voorziet voor rolstoeltoegankelijke toiletten is daarom extra mooi meegenomen”, besluit Perdaens.