Aantal vrijwilligers jongerenlijn Awel in de lift

Door Freya Perdaens op 7 juni 2021, over deze onderwerpen: Jeugd
Freya Perdaens jongerenlijn Awel

Bij hulplijn www.awel.be kan je als jongere je verhaal kwijt. Eerder bleek al dat het aantal oproepen sterk steeg tijdens de Coronacrisis. Uit een parlementaire vraag van Freya Perdaens bleek dat ook het aantal vrijwilligers steeg. Die vrijwilligers kunnen ze goed gebruiken, de oproepen via telefoon en chat nemen immers toe.

Awel telde 460 actieve vrijwilligers op 31 december 2020. “Dat is een stijging van het aantal vrijwilligers met een tien procent ten opzichte van vorig jaar, toen het er nog maar 423 waren.” zegt Perdaens. Uit eerder parlementair werk bleek dat in oktober 2019 maar liefst 130 vrijwilligers aan een opleiding begonnen. “Dat is meteen de nuance,” zegt Perdaens, “Je ziet dat het nodig is om veel mensen te laten starten aan de opleiding, er haken immers ook vrijwilligers en mensen in opleiding af.

Nieuwe mensen nodig

 

Awel plant in 2021 bijkomende wervingen en opleidingen. Zo voorzien ze eind augustus opnieuw een grootschalige wervingscampagne en daaropvolgend een basisopleiding. “Ze hopen met die campagne en opleiding op ongeveer honderd nieuwe beantwoorders en ik duim mee”, aldus Perdaens. Voel jij je geroepen? Schrijf je gerust in voor de nieuwsbrief van Awel.

De volledige schriftelijke vraag en het antwoord kan je hier terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is