Bezorgdheid rond studie geluidshinder Battel

Door Freya Perdaens op 7 mei 2021, over deze onderwerpen: Mechelen
Freya Perdaens Battel

Eind juli is de oplevering voorzien van de akoestische studie voor geluidsoverlast op de kruising van de E19 en N16 in Battel. Op basis van de resultaten uit de studie zal de minister knopen doorhakken om aanpassingen te doen. Na eerder aandringen van Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA) beloofde minister Peeters een akoestische studie. Het parlementslid geeft wel aan ongerust te zijn over de timing van de studie.

 

Twee actiegroepen, Werkgroep Battel en Klimaan Mechelen, zijn ook actief om de geluids- en milieuoverlast te Battel en Mechelen aan te kaarten. Perdaens zette de studie op de agenda in het Vlaams Parlement. De studie vond tijdens het voorjaar plaats. Na een nieuwe vraag van Perdaens blijkt dat de oplevering van de studie pas in juli 2021 gebeurt. “Hopelijk bevestigt de studie de overlast voor de buurt en worden deze zomer ook de gepaste maatregelen genomen.” geeft Perdaens aan “Door de lopende bouwprojecten is de vrees immers terecht dat de drukte en dus ook de overlast alleen maar zal toenemen.”
 

De studie wordt in juli dus opgeleverd, maar ondertussen stelde ik de minister toch al enkele vragen over de gebruikte gegevens. Hierbij is onder meer belangrijk over welke periode gebeurden de geluidsmetingen om tot de studie te komen. Wanneer meer gegevens beschikbaar zijn, geef ik ze uiteraard mee.

Bijlage: Schriftelijke vraag 952: Kruising E19 en N16 Battel  -  Geluidshinder (2)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is