In voorjaar 2021 een studie naar de geluidshinder in Battel

Door Freya Perdaens op 26 november 2020, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Mechelen, Mobiliteit
Freya Perdaens Mechelen

Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA) vroeg in oktober aan minister Peeters oplossingen voor de geluidshinder op de kruising van de E19 en N16 in Battel. De minister gaf toen aan dat er geen uitgebreide akoestische studie op basis van geluidsmetingen gebeurde. Freya Perdaens drong hier verder op aan en werd ondertussen door de minister op de hoogte gesteld dat in het voorjaar van 2021 deze studie toch zal plaatsvinden.

Perdaens is opgetogen dat de door haar gevraagde uitgebreide akoestische studie er komt. Wel geeft ze aan bezorgd te zijn over het effectief realiseren van maatregelen die onder meer de actiegroep Werkgroep Battel en Klimaan Mechelen vragen. De minister wilt nagaan of uit de studie naar voor komt of er maatregelen nodig zijn, maar geeft onmiddellijk ook mee daarnaast te kijken naar de kostenefficiëntie van eventuele mogelijke maatregelen.

De kostenefficiëntie is uiteraard van belang. Maar ik hoop dat indien blijkt dat geluidsschermen niet kostenefficiënt zouden zijn, men toch kijkt naar alternatieven die elders gebruikt worden.” besluit Perdaens. “De overlast voor de buurt is er en met de komst van het Malinas winkelcentrum zit een daling van de verkeersdrukte in deze omgeving er niet in.

Mijn hele vraag en het antwoord van de minister kan je hier lezen.
 , 
Benieuwd naar wat de buurtbewoners hiervan denken? Dat kan je lezen in Het Laatste Nieuws. Je kan ook het artikel 'Vlaamse regering onderzoekt geluidsschermen aan Battelcomplex' lezen in het Nieuwsblad of in Gazet van Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is